Always Loboda-Cola

Ce aer condiționat, ce sucuri “naturale” în care singurele fructe veritabile sunt cele pozate pentru etichetă? În umila bucătărie țărănească am găsit cea mai cea răcoritoare, care, culmea, nu e o băutură, ci o ciorbă!!!

Ciorba de lobodă acrită cu o poală de corcodușe este un exemplu strălucit de istețime culinară românească și adaptabilitate poporeană.

Se face din te miri ce, buruieni și fructe care cresc pe toate coclaurile.

E gata cât ai zice “freș” făcut în retortele de la Oltchim – ador barbarismul ăsta, nimeni nu mai bea suc, toți bem “gius” sau “freș”.

E suficient de consistentă pentru a face față unui mâncău flămând.

Vitaminele din ea provoacă orgasme multiple oricărui dietetician.

Dar cel mai important, ciorba rece de lobodă este arma absolută împotriva caniculei. Este gazpacho-ul nostru, tzatziki-ul mioritic.

Vezi aici cum am făcut-o noi. Nu-ți spun ce bună a fost, ci doar că asistenta de bucătar, a cărei legumă preferată este porcul, a cerut porție TRIPLĂ!!!

5 gânduri despre „Always Loboda-Cola

  1. ador loboda si sufar intens ca aici nu gasesc asa ceva – austriecii nu mananca ierburi de pe marginea santului, din pacate. ia sa dau eu insa comanda la doamna mama ca sa se faca de o ciorbitza d-asta la urmatoarea mea vizita pe meleagul mioritic. inchiei, salivand intens peste tastatura. ai un servetel?

Lasă un comentariu