Always Loboda-Cola

Ce aer condiționat, ce sucuri “naturale” în care singurele fructe veritabile sunt cele pozate pentru etichetă? În umila bucătărie țărănească am găsit cea mai cea răcoritoare, care, culmea, nu e o băutură, ci o ciorbă!!!

Ciorba de lobodă acrită cu o poală de corcodușe este un exemplu strălucit de istețime culinară românească și adaptabilitate poporeană.

Se face din te miri ce, buruieni și fructe care cresc pe toate coclaurile.

E gata cât ai zice “freș” făcut în retortele de la Oltchim – ador barbarismul ăsta, nimeni nu mai bea suc, toți bem “gius” sau “freș”.

E suficient de consistentă pentru a face față unui mâncău flămând.

Vitaminele din ea provoacă orgasme multiple oricărui dietetician.

Dar cel mai important, ciorba rece de lobodă este arma absolută împotriva caniculei. Este gazpacho-ul nostru, tzatziki-ul mioritic.

Vezi aici cum am făcut-o noi. Nu-ți spun ce bună a fost, ci doar că asistenta de bucătar, a cărei legumă preferată este porcul, a cerut porție TRIPLĂ!!!

Reclame

5 gânduri despre „Always Loboda-Cola

  1. ador loboda si sufar intens ca aici nu gasesc asa ceva – austriecii nu mananca ierburi de pe marginea santului, din pacate. ia sa dau eu insa comanda la doamna mama ca sa se faca de o ciorbitza d-asta la urmatoarea mea vizita pe meleagul mioritic. inchiei, salivand intens peste tastatura. ai un servetel?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s