Doua revelatii culinare

Sătul de avântul meu de a schimba prim morală societatea românească, mi-am băgat nasul prin cratițele – ce-i drept – cam ruginite din chicineta pentru care plătesc impozit lu Marean. Și repede-repejor am avut două revelații.

Prima se adresează celor ce rezidențiază prin zona Sebastian colț cu 13 Septembrie, pe lângă piața de vis-a-vis de biserică. În mini-târg au apărut niște standuri noi, care cu măsline, care cu cărneturi, care cu piper roșu și alb, năut sau alte delicatese care se dezhidratează în umbra dezinteresului mâncătorilor de semințe din zonă. Unul singur mi se pare că trebuie salvat: cel cu pâine. Aici găsești franzele negre simple și negre cu măsline (ambele testate și excelente), dar și cu tărâțe (în curând fi-vor degustate aci de față). Pâinea nu e nici mare, dar nici scumpă, are gustul pe care trebuie să-l aibă, iar miezul e cum îmi place mie, chircindu-se într-o dulce pastă sub presiunea înfrățită a mandibulei și maxilarului. Dacă aveți drum prin zonă, dați-i o șansă brutarului, pâinea lui e mult mai bună decât cea răsfățată pe rafturile spoliatorului Megaimage din amonte.

Iar a doua revelație e mai criptică decât codul lui Da Vinci. Vă dau două indicii: oaie și cucuruz. Pentru revelarea revelației, întoarceți-vă curând, lăudând într-un glas pâinea din prima revelație.

Reclame

2 gânduri despre „Doua revelatii culinare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s