S-a gasit solutia anti-somaj

O nouă meserie prinde contur în Bucureşti: păzitorul de locuri de parcare. Orice firmă care se respectă are un aurolac sau un pensionar străveziu (ăia mai din centru îşi permit un minoritar mai lat) care se scurg la orice oră pe trotuarul din faţa sediului, păzind cu cerbicie caprele de lemn, pietroaiele, pubelele de gunoi, lăzile de plastic şi anvelopele vechi folosite pentru a ţine ocupate locurile de parcare.

Ferească sfântul să încerci timid să parchezi fie şi în preajma trotuarului păzit de păzitor. Vajnicul gardian e în secunda doi călare pe capota maşinii tale, fluturându-şi ameninţător degetul arătător în stânga şi în dreapta.

Sunt curios care sunt criteriile de angajare pentru acest post de maximă răspundere: doza de ameninţare din privire sau tehnica de aranjare a bordurilor smulse din trotuar? Care sunt criteriile de promovare? Sau bonusurile? Neîndoielnic, această profesie de extremă utilitate socială este răsplătită cum se cuvine. Chiar, păzitorii de locuri de parcare sunt invitaţi la petrecerea de Crăciun a firmei?

Prea multe întrebări la care doar inspectorii primăriei ar putea să răspundă. Asta dacă nu ar avea şi ei proprii păzitori de locuri de parcare.

Aşa că nu-ţi rămâne decât să iei autobuzul şi să mai bifezi încă o lege încălcată cu bocancii măsura 70.

Reclame

5 gânduri despre „S-a gasit solutia anti-somaj

 1. Regret ca trebuie sa-ti spun: ai depistat cam tarziu aceasta ” indeletnicire ” a bronzatilor care ne fac din ce in ce mai mult bine. Prin alte locuri, aceasta meserie – bratara de aur, pardon de bani nemunciti – are o vechime considerabila. Locurile de parcare – evident vorbim de cele fara plata – din zonele centrale, aglomerate, sunt de mult in custodia acestor adevarati oameni de bine. Contra unei taxe modice, de numai 5 roni (era sa zic romi) ai parte de mult doritul spatiu de parcare. Daca ai cumva neispiratia sa-ti declami nemultumirea, in cel mai bun caz, te alegi cu masina zgariate, una sau doua roti pe geanta… Acest lucru se intimpla chiar si in fata primariei, prefecturii, politiei si tribunalului, sedii bine pazite de oamenii legii. No coment…

 2. trist , da poate cä pe undeva si bine.
  Eu am renuntat din convingere( nu sint nici un pic eco ) la masinä. am zis cä dacä tot stau cam 9 ceasuri pe zi pe scaun nu mai trebuie sä mä pun si in masinä…
  Eu trebuie sä mä duc 24 de kilometri la lucru ( dus si intors 48 pe zi)Folosesc metroul si restul perpedes…-si sint tare multumit….
  Nu mai am bätäi de cap cu parcare si fac mult bin epentru fitnes..

  numai o pärere , nu incerc sä convertesc pe nimeni la religia mea nouä:-)))))

  Salutäri Gourmand

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s