Cita bucurie in Bucuresti

Azi dimineata, uitindu-ma cum doi soferi coboriti din camioanele (asa le spun eu jipurilor) lor luxoase isi carau pumni in cap pentru a stabili care blocase primul intersectia, mi-am dat seama ca pina si oiconimia a facut misto de locuitorii acestui oras nefericit.

Da, stiu legenda numelui, dar nu ma pot abtine sa nu remarc asemanarea intre „Bucuresti” si „bucurie”. Dar spuneti-mi voi, dragi concitadini, cind ati vazut ultima oara un bucurestean bucuros? Bucuros ca exista, nu bucuros in senilitatea sau intoxicarea lui.

Ma uit prin 226 si toti oamenii imi intorc priviri de parca s-ar astepta din clipa in clipa sa le fur gaina fiarta si rece din sacosa (recitesc „Vitelul de aur”). Nici urma de bucurie la bucuresteni. Si cine i-ar putea condamna, cind au scuza traiului in acest oras anti-social?

De aceea, propun sa schimbam numele urbei noastre in Tristesti, Disperesti. Sau, pentru a se potrivi unor specii de locuitori recent aparute si din ce in ce mai numeroase, Manele-pe-telefon-in-autobuz-ascultesti sau Covoroase-de-seminte-pe-bancile-lui-Vanghelie-asternesti.

A, si asta e postul cu numarul 100. Se vede ca e scris in Bucuresti. Fara pic de bucurie, mai ales compararindu-l cu postul numarul 1, scris la Budapesta.

Reclame

4 gânduri despre „Cita bucurie in Bucuresti

  1. Pingback: Cita bucurie in Bucuresti - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Subscriu cu convingere la schimbarea numelui minunatei noastre capitale. As mai adauga JIGODESTI, BASE-BINE-SA- TRAIESTI, BOCesti, VANGHELIEsti, dar cred ca mai bine BASESTI. Cred ca- daca lucrurile merg tot asa- trebuie sa ne gandim si la numele acestei – altadata – frumoasa tarisoara…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s