Umanistarism cinic

De ceva timp, pe un post TV se desfășoară o campanie umanitară de ajutorare a copiilor talentați.

O să vă spun cât de cinică și crudă și mercantilă e această acțiune pornită, aparent, dintr-un suflet mare.

O beneficiară a campaniei e o fetiță care a primit un flaut de 2000 de euro. Nu am nimic cu biata instrumentistă. Probabil că flautul fermecat și exorbitant o va ajuta.

Dar obiectivul campaniei – spune și tu cu glas tare: flaut de 2000 de euro – mi se pare insignifiant. Aproape la mișto, într-o țară unde în spitalele de copii pruncii care fac chemoterapie sunt înțepați de câteva ori pe zi în venele sfărâmate de agenții citotoxici doar pentru că nimeni nu găsește 300 de euro pentru a le monta un port-a-cath (un cateter deștept, implantat sub piele prin care se fac tratamentele intravenoase fără efort și durere – dacă nu ai înțeles ce este, caută pe net, sunt prea indignat pentru a intra în detalii).

Cu cei două mii de euro de pe flaut, șapte copii ar fi avut parte de o suferință mai ușoară, chiar dacă tânăra artistă ar fi trebuit să rămână la instrumentul cel vechi. Aici e vorba de priorități: cine are acces la mila publică mediată de mass-media. Bebelușii prăjiți în incubatoare defecte sau viitoarele componenete ale trupei Amadeus (trupă care, off-topic, într-un concert susținut iarna în parcul Sebastian, cântau la viori cu mănuși!!!)

Iertat fie-mi sarcasmul! Dar chiar nu cred că urgența zero pentru neprivilegiații României este un flaut de 2000 de euro.

Noua poster girl a campaniei Prima este o fetiță care are nevoie de bani pentru a studia muzica populară la Arad. Cică îi trebuie alte mii de euro pentru navetă. La fel de sarcastic mă întreb dacă viitoarea Stana Izbașa va face naveta cu elicopterul. În care i se vor servi icre negre, grație Prima TV, pentru a-și păstra vocea cu care ne va gânguri alte nemuritoare manele.

Reclame

Un gând despre „Umanistarism cinic

  1. Ai perfecta dreptate. Ceva in genul „lumanarea la capul mortului” sau „orbului ii trebuie tichie de margaritar”.
    De fapt ce ne mai mira in tara asta?…majoritatea isi plang saracia si „sansa” de a se naste si trai aici, dar mai ales in aceste vremuri, convinsi ca, daca lucrurile vor evolua in acelasi sens, cat de curand ii vom invidia si pe cei care traiesc in bungalowrile din cine stie ce colt uitat de lume din Africa. Deh, multi dintre romani isi merita soarta. Asta au vrut, asta au.
    Mizeriile oferite de unele emisiuni TV, ca cele la care faci referire, sunt in perfecta concordanta cu zicala „tara arde si baba se pieptana”. Se ofera orice, dar de cel mai prost gust, nu se gandesc macar ca multi oameni sunt umiliti, depersonalizati, dusi in derizoriu.
    De fapt, a ajuns sa-mi fie lehamite de tot ce vedem ca se intampla in Romania, altfel o tara mandra, frumoasa, plina de oameni inteligenti, care a ajuns la mana unor borfasi ordinari, fara nici un scrupul pt. propriile interese, in dusmanie fata de marea masa a celor care i-au cocotat in inaltele fuctii pe care le ocupa.
    Gata, m-am saturat, sa auzim de bine! OARE VOM MAI TRAI VREMURILE PE CARE LE ASTEPTAM CU 20 DE ANI IN URMA? sunt tare pesimisit ca generatia mea mai are o sansa… Multa sanatate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s