Razbunarea jucatorilor de ping-pong

Prin clasa a noua, când începusem să devin conștient că dolofăneala mea nu-mi creștea trecerea la fete, m-am apucat să fac sport.

Acum să nu-mi spuneți că ping-pong-ul nu e sport. Ia jucați domniile voastre un set cu Cristi, lunganul blond care trăgea din orice poziție, trimițând mingea hăt-departe, peste garduri, de-mi ieșea sufletul alergând după ea.

Masa de ping pong era de ciment și se afla pe locul de joacă pentru copii din fața unui bloc. Deși nu jucam niciodată în timpul „programului de odihnă” legiferat cu strictețe de asociația de locatari, ni l-am făcut repede dușman pe un bătrân (care nu avea mai mult de 50 de ani, dar așa mi se părea mie pe atunci, bătrân) care locuia în zonă. De ce, nu știu, ferestrele omului nu dădeau spre locul de joacă, iar țăcăneala noastră se auzea la el în casă doar dacă aveai o ureche foarte fină.

Imediat ce începeam joaca, omul cu suflet acru ieșea și începea să ne bodogănească, mustrându-ne la fiecare chiot de bucurie. La prima geană de întuneric, ne lua pe fugă țipând că nu lăsăm lumea să se odihnească.

Și tot așa până ajunsesem să-i învățăm programul și să știm când nu e acasă, ca să ne jucăm în tihnă. Paznicul liniștii publice probabil c-a aflat și, într-o zi, când luase ceva la bord, s-a pus cu un baros pe masa noastră de ping-pong, distrugând complet suprafața de joc.

Răzbunarea noastră a fost imediată și de neuitat: într-o noapte, i-am legat mânerul ușii de la intrare de balustrada scării și i-am fixat butonul soneriei cu un băț de chibrit, astfel încât această să sune în continuu. Și avea soneria amicului un țignal – pasămite era și surd!

Băieții care stăteau cu el în bloc mi-au zis că nimeni nu a sărit să-l ajute (toată lumea îl știa de om rău). Toți vecinii au preferat să îndure urletele soneriei și ale moșului până la venirea poliției.

Reclame

2 gânduri despre „Razbunarea jucatorilor de ping-pong

  1. Pingback: Razbunarea jucatorilor de ping-pong - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s