Ce se vede pe gura camesii?

Bunică-mea, Dumnezeu s-o ierte, avea o vorbă slobodă când eu atârnam prin bucătărie, cerând slană și alte produse porcești: carne, pe gura cămeșii!

Cât de înțeleaptă era vorba, dar și sensul ei mi-au devenit clare mult mai târziu, când colesterolul mi-a luat-o razna, cântarul refuza să-mi arate greutatea reală și nu încăpeam nici în mărimea 60.

De atunci, miercurea și vinerea nu mă ating de carne. Nu e un post religios, ci mai degrabă o intenție de purificare.

Așa că de voie, de nevoie de proteine, am descoperit tofu. Brânza de soia este extrem de versatilă, poate fi făcută într-un milion de feluri și are o MARE calitate: se îmbibă imediat cu aromele înconjurătoare. Rețeta de azi nu e o rețetă în puterea cuvântului: dacă ai orez, tofu și sos de soia, o poți face din ce legume îți trece prin cap.

Însă e ideală pentru atunci când vreau să scap de tirania porcului și să sper că, în ciuda taxelor, a prafului și a Bucureștiului, poate-poate voi ajunge ca peste ani să folosesc prefixul 8.

Reclame

5 gânduri despre „Ce se vede pe gura camesii?

  1. ei, fatduck, de asa paremiologie sa tot ai parte! 😉 uite ca mi-ai dat o idee ca sa-i fericesc si pe cei care vin la bistro in cautare de meniuri speciale (cu care eu nu sunt foarte familiara). cat despre gandurile octogenare, ma tem ca va trebui sa cantaresti ma bine decizia de a lasa Budapest for Bucharest. poate faci cale-ntoarsa si virezi spre Viena, ma gandesc 😀

    • too late, ciorapeii sunt impachetati frumosi, provizia de palinka zornaie in portbagaj iar eu imi pun toate sperantele in geanta frigorifica sa nu mi se dezghete halcile de foie gras pina la bucuresti

  2. ia-o usurel, baga de dimineata cu o rosie si ulei de masline (sau de dovleac, aveti voi in austria). incet-incet o sa ajungi sa nu mai poti sta fara tofu in frigider, iti spune stan-patitul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s