Am puterea de a scoate benzina din cirese

Pe lângă abilitatea de a rula cârnații de pui umpluți cu sparanghel, celălalt talent secret al meu e scoaterea mirosului de benzină din cireșe.

Fructele mele favorite sunt cirrrrrreșele (cum spune cineva simpatic). Abia aștept sfârșitul lunii mai ca să le iau urma, la chită pe vremuri, la kil mai nou.
În ciuda dolofănelii respectabile, sunt primul care mă cațăr în cireșul soacră-mii și singurul care plâng după fructele din vârf, intangibile, sortite să le prăduiască graurii.

Așadar îți poți închipui disperarea care m-a cuprins acum mulți ani, când tata a adus acasă o lădiță de cireșe care puțeau a petrol. De vină era portbagajul hârbului de Dacie familială, pe care fructele îl împărțiseră cu nelipsita – pe vremuri comuniste – canistră de benzină.

Cu multă durere în suflet, am spălat insistent și frenetic fructele. Degeaba, apa cu mult clor doar a potențat duhoarea inițială. Am încercat să le mănânc așa, ținându-mă de nas, până a intervenit indignată maică-mea, care a și închis cireșele în balcon.

Toată noaptea m-am zvârcolit în pat, dorindu-mi ca prin puterea gândului să scot mirosul de benzină din cireșe (pe atunci devoram o Fundație asimoviană pe zi). Dimineața la 7 zgârâiam la ușa balconului, să văd dacă eforturile mele mentale avuseseră vreun succes.

Iau o cireașă. O miros. Nimic. O gust. Exact ca și cum atunci ar fi fost culeasă din copac. Uraaaaaaaaaaa! A mers! Acolo, în balcon, am devorat un kil de cireșe, minunându-mă de puterile mele parapsihologice și ignorând mult mai plauzibia evaporare a benzinei.

Reclame

7 gânduri despre „Am puterea de a scoate benzina din cirese

  1. Deci, TE IUBESC!!! mi-am pus poza cu ciresele maaaaaaaaaaaaaaaaaare de tot ca wallpaper!! credeam ca numai eu sunt asa de nebuna ( mananc cirese de cum apar in piata la legatura si pana la ultimele boabe moi si negre, chiar si jumatati de cirese care fusesera atacate de oarece gaze – nu-mi place sa ma gandesc ca is viermi), dar …..nice to know you!

    o ciresica 🙂

  2. nici nu vreau sa ma gindesc de cite ori mi-am oripilat neamurile indesindu-mi cirese cu adaos de proteine cu ambele minutze, in timp ce restul lumii cautau simandicosi doar fructele neatinse.

    bine ai venit si pofta mare la povestile de aci.

  3. am si eu unu’ acasa care bobineaza cirese cu o viteza de invidiat. si daca in principiu e generos cu mine cand impartim o farfurie cu mancare, cand vine vorba de cirese parca nu ma mai cunoaste :))!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s