Puiul mentat (Dune, anybody?)

Ca (momentan) fost copywriter, sunt bun prieten cu jocul de cuvinte. El este ultima salvare a scribului în pană de inspirație care nu reușește să scoată un slogan de doamne-ajută.

Așa că atunci când găteam puiul ăsta cu mentă și ascultam știrile din România, vechiul amic și-a făcut apariția, intuind că-i momentul să iasă în față.

Doar cu ajutorul domnului joc de cuvinte pot comenta decizia guvernului de a construi o sală de sport în satul natal al premierului Boc. Faza e că în acel sat mai trăiesc doar vreo zece pensionari, care tocmai și-au pierdut 15% din pensii. Dar cel puțin acum au unde să încingă o miuță.

Numai tovarăsul meu bun îmi poate spune câte cheltuieli complementare, de “protocol”, are firma care face dezinsecția în București la prețuri de zece ori mai mari ca în Budapesta.

Dar cel mai tare s-a lamentat amicul când i-am spus următoarea poveste. Acum câțiva ani, primăria sectorului care este a decis să schimbe șinele de tramvai pe Calea 13 Septembrie între Sebastian și Trafic Greu. Șase luni a durat înlocuirea a 200 de metri de cale ferată, șase luni în care circulația oricum nasoală din zonă a devenit un coșmar. Când în sfârșit s-a terminat, stupoare în cartier. Băieții s-au apucat să scoată iar terasamentul exact în intersecția dintre 13 Septembrie și Trafic Greu. De ce? Șinele care veneau dinspre Ghencea nu se “pupau” cu cele de pe Trafic Greu. Lucrarea de realiniere a durat încă vreo două luni!

Aia a fost cea mai dementă perioadă a carierei mele de șofer bucureștean.

Reclame

2 gânduri despre „Puiul mentat (Dune, anybody?)

  1. sunt mai multe decizii guvernamentale pe care nu le pot comenta (nu aici, nu fara patrat rosu care sa avertizeze asupra limbajului explicit, cel putin). astazi de dimineata am dai o raita succinta prin presa&news…mi-am amintit subit de ce de obicei evit sa fac asta.
    din pacate pentru mine, am prins si eu vremurile triste de schimbat de sine de tramvai (uite ca, fara sa stim, eram vecini de sector). din fericire (tot pentru mine), l-am parasit pe domnu’ vanghelie care este, no regrets.
    sincer, ma gandesc cu groaza la momentul cand a trebuit sa ma intorc eu in tara – sper ca la tine depresia sa dureze mai putin. da’ uite ca au gasit savantii solutia: conform noilor studii, se pare ca alcoolul face bine la sanatate si alunga depresia. asa ca daca tot e rost de menta, nu faci si tu un mojito? 😀

    • margot, comenteaza, nu cenzurez, oricum nu e mare inghesuiala in casuta mea.

      cit despre handi astia, ca sa uitam de ei, trebuie sticle intregi de whisky cask strength, din alea care ard arama cu taria de 60%. dar daca insisti tu, facem si un mojito, asa, de incalzire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s