Viszlát, poiată ungurească!

Tare o să mai duc dorul pieței mele ungurești Lehel și mai ales al raionului de orătănii. Pentru o nație a cărei artă culinară e definită de flocoasa mangaliță, ungurii sunt surprinzător de îndrăgostiți de carnea de pasăre.

La ei găsești în orice piață pui, curcan, rață și gâscă în toate “formatele” posibile: de la gheare pentru kutya (căței) până la foie gras proaspăt (Ungaria e al doilea mare producător de specialități “hepatice”).

Prin urmare, nu m-am putut abține să nu bucătăresc niște orătănii mai rar sau deloc văzute pe la noi. Am descoperit că pieptul de curcan e mult mai zemos decât cel de pui, pulpele de gâscă bine rumenite la cuptor bat oricând friptana de godac și pieptul de rață tăiat feliuțe subțiri și flambat cu whisky e absolut divin.

Astăzi vă îmbii cu “plăcintă” de curcan și ofer porție dublă oricui îmi spune în ce piață din București pot găsi carne proaspătă de curcan, rățoi sau gâscan.

Reclame

2 gânduri despre „Viszlát, poiată ungurească!

  1. rata proaspata mai gasesti pe la Obor (e importata din Ungaria si trasa-n tipla), iar curcan gasesti cam peste tot, inclusiv la Carrefour. in rest, rate, pulpe de gasca sau chiar gaste intregi, foie gras, prepelite, porumbei si alte zburatoare congelate gasesti la Metro sau la Selgros.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s