Lucru manual!

Pentru mine, orele de desen și lucru manual/atelier din școala generală erau un chin. Dar pentru tatăl meu, ele însemnau cel mai înfiorător coșmar.

Să vedeți de ce.

Eu am doua mâini stângi când vine vorba de arta aplicată. Îndemânarea mea poate fi ușor depășită de un copilaș de grădiniță. Dar Poenaru senior a fost blagoslovit cu talent la desen și multă știință a traforajului.

Așa că ce puteam face când domnul Florea (îl știți, proful de desen care se adresa clasei cu celebrul „DRACI copii și DRĂCUȚE copilițe”) ne cerea să desenăm ceva? Păi, în timpul orei împrăștiam acuarelele, pensulele și brocanele cu apa prin toată clasa, vorbind tare cu mine însumi (domnul Florea, în ton cu impresioananta coafură a la Dali, era foarte liberal la ore). Dacă eram întrebat de sănătate, spuneam că-mi caut inspirația.

Însă odată ajuns acasă, dădeam fuga la taică-meu cu tema de desen. Iar el, săracu’, lăsa de-o parte grijile securității naționale și se apuca să-mi pensulească mie un peisaj vesel, plin de copilașii jucându-se fericiți în epoca de aur.

La școală, domnul Florea era uimit de introvertirea mea (naiv, încă mai cred că-l păcăleam!)

Foarte bun era tatăl meu și la „atelier”. Câte figurine de placaj mi-a traforat bietul de el, câte pânze a rupt și câte julituri a adunat pe degete pentru ca odrasla să pară un mic meșter mare… Și cât l-am bătut la cap să-mi cumpere un aparat de pirogravură, ca să am și eu, ca alți colegi, traforaje decorate frumos. Plin de „self-preservation”, dom’ colonel nu mi-a făcut și acest hatâr.

Rulourile de pui cu spanac și sparanghel pe care ți le propun pe www.retete-istete.ro lui ii sunt dedicate, din tot sufletul. Ca să le fac, am avut nevoie să găsesc în mine stropul de îndemânare moștenit de la tatăl meu.

Mulțumesc, tată, și pentru notele de zece de la desen și atelier. Când vin acasă, dau o palinca și un rulou de pui cu sparanghel și spanac.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s