Ce treaba are ratoiul cu gulasul unguresc?

Multi ar zice ca nici una, dar noi ne-am straduit si am gasit o delicioasa armonie intre cele doua concepte. Poate ca vreti sa incercati:

Gulaș “light” de rățoi și pui

De trebuință:
O pulpă de rățoi (merge și de gâscă, dar și de pui, dacă nu găsești)
Două pulpe de pui
Doi cartofi cât un pumn de K1
Două roșii și o ceașcă de piure de roșii
O ceapă mare
Opțional, dacă “e”, un morcov, un ardei grăsuț și juma’ de țelină
Ulei de măsline

De aromat:
Chimen, dafin, piper boabe și, desigur, paaaapriiiikaaaa iute

La treabă!
Întâi scoți pielea de pe cele trei copane, iar pe cel de rață îl degresezi cu spirit de răspundere. Apoi, cât încă mai ai avânt, le dezosezi și tai carnea în îmbucături.
Într-o cratiță mare, unde să  aibă loc să se cunoască toate ingredientele, încălzești la foc mic ulei de măsline cât de lasă colesterolul (cam trei linguri pe mine). Pui în ulei puțină sare să nu sară, chimenul, două foi de dafin și niște boabe de piper. Prăjești miroasele 30 de secunde, apoi pui cărnița. O întorci rapid până își schimbă culoarea, semn că uleiul încins a cetluit aromele în îmbucături.
Acum învârtoșești focul până spre nivelul mediu. Pui un pic de apă, o linguriță de paprikă și ceapa tocată mărunt, pe care o călești pânâ devine transparentă.
Dacă vrei și ai prin jur, poți arunca în oală un morcov cubulețe, un ardei gras așișderea și jumătate de țelină. Dacă nu, după ce s-a străvezit ceapa, pui două roșii tocate mărunt și piureul de roșii. Mai adaugi apă cât să le acopere și lași să bulbucească un sfert de ceas.

În sfârșit, arunci și cartoafele tăiate cuburi și lași oala pe foc până se înmoaie și ultimii sosiți. Încă o linguriță de paprika, o legătură de pătrunjel, și gulașul light de rățoi și pui e gata. Acum, la nici măcar o oră de când te-ai apucat, îi poți chema la masă pe toți cei care tot de atunci se scurgeau pofticioși pe lângă oala aburindă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s